כששואלים אותי מה אני עושה בחיים? אני עונה שאני חקלאית.
גינת הקיץ שלנו פורחת ושופעת ובזמן הזה של השנה – תחילת יוני – וכבר אפשר להנות מהרבה תוצרים שלה.
את גינת הקיץ שלנו התחלנו לשתול ולזרוע בתחילת מרץ.
בזמן ששתילי הקיץ עוד היו קטנים וכמעט בלתי נראים באדמת הגינה – תוצרי החורף היו בשיאם.
חודשי אפריל ומאי הם חודשים מיוחדים – יש מעין חפיפה בין שתי העונות וסל הקטיף שלנו היה מגוון בתוצרי חורף אחרונים ותוצרי קיץ ראשונים.
את גינת הקיץ אנחנו כמו תמיד, שותלים במחזורים.
שתילה במחזורים מאפשרת לנו להנות מירקות טריים לאורך כל העונה.
אחת לשבועיים שלושה, אנחנו מוסיפים עוד שתילים של ירקות שכבר שתלנו – וכך אספקת הירקות נשמרת לאורך זמן.
גינת קיץ נהוג לשתול בין מרץ לסוף יוני.
השרב הכבד שמאפיין את חודש יולי מבשר על סיום השתילות ובאוגוסט לרוב הגינות בארץ יהיה כבר חם מידי והצמחים יתייבשו.
חודשי יולי אוגוסט מתאפיינים בשמש קורנת מאוד, היא ״אוכלת״ את עלי הצמחים ומקשה מאוד עליהם להפתח ולהניב יבול.
אני באופן אישי אוהבת להשקות בצורה ידנית, הביקור היומי אצל הצמחים – מייצר בנינו קשר מצויין.
אני יוצאת מידי בוקר – בודקת מה שלום כולם.
איזה דלוע צריך עזרה בהאבקה ואיזה אבטיח הופרה ומתחיל לגדול.
אנחנו מקפידים להשקות 3 פעמים ביום: בוקר, צהריים וערב.
ההשקיות הארוכות יותר מתרחשות בבוקר והערב כשהשמש עוד לא מאדה את המים ומתאפשר לשורשים ללגום לרוויה.
את שתילי הירקות שלנו אנחנו קונים אצל מתן הגנן ממשתלת ירוק בבני ציון, הם אורגניים ומצויינים ותמיד מצליחים לנו!
הצוות של המשתלה תמיד נכון לענות לשאלות, לתת הדרכות קטנות ולשמוע איך הגינה מתפתחת.
במשק של גיל ונדב ״פארמה קולטורה״ בבני ציון (3 דקות נסיעה ממתן הגנן) מתקיימים סיורי גינה שבהם אפשר לראות וללמוד איך מגדלים ירקות אורגניים משובחים!
לגננים מתחילים חסרי ניסיון, הביקור הזה יכול לתרום המון!
קבוצת הפייסבוק מגדלים ירקות בבית היא מקום חם למגדלים מתחילים ומתקדמים, שם תוכלו להתייעץ, ללמוד, לקרוא ולקבל השראה מעשרות אלפי מגדלים ביתיים בארץ כולה.
אז מה שותלים בקיץ? ווא המון דברים! הנה רשימה חלקית:
תירס, עגבניה, מלפפון, קישוא, דלועים מכל הסוגים, מלון, אבטיח, במיה, חמנייה, פלפל, שעועית, חציל.